Bed & Breakfast i Kungsbacka

DSCF2124

Finas Torpgård Bed & Breakfast i Kungsbacka

Hej! Tack för att ni tittar in här. Vi tar endast emot bokningar för minst 3 nätter nu när högsäsongen är över. Välkomna! 

Du hittar Finas Torpgård strax utanför Kungsbacka i Fjärås inte långt från Göteborg. Boendehuset ligger nära Långaresjön invid Hallandsleden. Vill man cykla i området är vi en del av Kattegattleden.

Här skall det vara lite som att komma hem. Det vill säga hemtrevligt med bäddade sängar, handdukar och tillgång till TV och böcker att läsa. Eller bara för att kunna slappna av. Gästerna bor i eget hus och värdparet i det gamla torpet.

Frukosten ordnar man själv utifrån välfyllt kylskåp. Här finns alltid fil, yoghurt, mjölk, flingor, ägg, kaviar, juice, marmelad, ost, rökt skinka, korv, grönsaker med mera. Kaffe och te förstås. Minst två sorters färskt mjukt bröd samt hårt bröd. Vitt bröd att rosta finns i frysen. Säg gärna till om du vill ha något annat så försöker vi ordna det, t ex veganskt alternativ eller laktosfritt. Det finns möjlighet att själv tillaga enklare måltider (kyl, frys, mikro, spis med två plattor och ugn). Eftersom även andra gäster kan finnas ser vi gärna att ni diskar och plockar undan men vi städar. Vi erbjuder dessutom gratis trådlöst internet.

På gården kan ni hyra roddbåt, bada i sjön som ligger 100 meter från huset, låna grill och duka upp till långbord på Lill-logen (hyra 50 kr) eller på vår stora altan, hyra bastu och hyra tvättmaskin. Låga priser! Fina promenad- och cykelvägar. Gott om svamp och bär på hösten.

Miljödeklaration

Vi vill bidra till en hållbar miljö och har ambitionen att ständigt leva upp till höga mål. All den el vi förbrukar kommer från egenproducerad solcellsel, vind eller vatten. Kravmärkta livsmedel inhandlas i möjligaste mån till frukosten. Sopsortering är viktigt och matrester och kaffesump läggs i separat påse som går till biogastillverkning. För att spara på tvätt byter vi handdukar först vid avflyttning men behövs det tidigare så säg till så fixar vi självklart det. Bor ni längre tid än en vecka byter vi sängkläder och städar rummet.